Het hebben van een grote tuin is een droom van velen, maar niet iedereen heeft het geluk om een enorme buitenruimte te hebben. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je tuin groter te laten lijken, zelfs als deze niet erg groot is. Hier zijn enkele tips om optisch meer ruimte te creëren en je tuin groter te laten lijken:

  1. Houd het netjes en opgeruimd Een opgeruimde tuin ziet er al snel groter uit. Verwijder daarom alle onnodige spullen en zorg ervoor dat de tuin netjes is opgeruimd.
  2. Creëer verschillende niveaus Door het creëren van verschillende niveaus in je tuin lijkt deze al snel groter. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een verhoogde border te maken of een verhoogd terras.
  3. Kies voor lichte kleuren Lichte kleuren reflecteren meer licht en maken de tuin daardoor optisch groter. Dit geldt niet alleen voor de muren of schuttingen, maar ook voor de beplanting. Kies daarom voor lichte planten of bloemen.
  4. Speel met diepte Door een dieptewerking te creëren lijkt je tuin ook groter. Plaats bijvoorbeeld een spiegel op de achterwand van je tuin, dit geeft een optisch effect van meer diepte.
  5. Maak gebruik van hoogte Door de hoogte in te gaan, maak je optimaal gebruik van de ruimte die er is. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een pergola, waar je klimplanten tegenaan laat groeien.
  6. Zorg voor een goede indeling Een goede indeling van de tuin is van groot belang. Door gebruik te maken van zichtlijnen, looproutes en verschillende hoeken, lijkt de tuin groter.
  7. Kies voor grotere elementen Door te kiezen voor grotere elementen, zoals een grote tafel, bank of bloempotten, lijkt de tuin al snel groter. Het is wel belangrijk om niet te overdrijven en de tuin niet vol te zetten met grote elementen.

Door deze tips toe te passen, kun je jouw kleine tuin eenvoudig groter laten lijken. Gebruik je creativiteit en experimenteer met verschillende ideeën, zodat je de tuin kunt creëren waar je altijd van hebt gedroomd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *